lott med gamle postkort  gamle brev og postkort  gamle poststempler  gamle postkort  skattekiste med frimerker og brev  gamle posthornmerker  postkortauksjon  gamle mynter  norske skillingsmerker
postkortsamling etter motiv

postkort med
en historie


kartongkort /
kunstkort


priseksempler

ofte stilte spørsmål
F.A.Q.


linker

fotosidene

Torpederingen av Wilhelmsens oljetanker
d/s "Belridge" 19. februar 1915.

Belridge torpedert. Gammelt postkort.

Det kan skrives mye på et postkort,
men noen kort behøver ikke så mye tilleggsinformasjon. Kaptein Olsens hilsen til rederen med bilde av båten i tørrdokk forteller mye av det som trengs.


Tilbake!


Wilhelmsenbåten "Belridge" ble
et av de aller første ofrene for ubåtangrep på den norske handelsflåten under første verdenskrig. Norge var erklært nøytralt, men norske skip ble likevel angrepet i
internasjonalt farvann.

Oljetankeren "Belridge" ble
torpedert av en tysk u-båt den
19. februar 1915, men klarte likevel å komme seg til havn.

Klippet fra skipshistorie.net:
"Wilhelmsens d/s Belridge var på vei til Amsterdam med 9145 ton parafin fra New Orleans. Nat til fredag 19de februar 1915 kom eksplosjonen i baugen. Skibet begynte at synke i Kanalen ved Folkstone, og alle 40 mand gik i båtene. Den engelske los med 17 mand i styrbords livbåt drev av, men kom siden ombord i en ankerligger, hvorfra de vendte tilbake til «Belridge». De øvrige 22 hadde nemlig etterhånden gåt ombord igjen, sat maskinen igang og bragt skibet tilankers i Downs. Denne gang hadde man lagt visitkort efter sig. Ved besiktigelsen fandtes i baugen et stykke av en tysk torpedo".

"Wilh. Wilhelmsen, Tønsberg. 7.020 brt. Bygget 1914 av Sir James Laing & Sons Ltd., Deptford Yard, Sunderland, England. Kilde: Diderik Brochmann: Med Norske Skibe I Verdenskrigen Tilrettelagt av Per Sundfær".

Sist oppdatert 29 . 3. 2021.         Kjell Germeten A/S.            Webdesign:  Kjell Germeten ©